Spaartips

tips sparen Wilt u nog meer tips vinden hoe u slim kunt sparen? Hieronder vindt u websites met goede tips hoe u verstandig kunt sparen.

Er is veel informatie beschikbaar hoe u verstandig kunt sparen. Dit zijn de adviezen van de overheid, consumentenorganisaties en vergelijkingswebsites. Kijk bij ons overzicht van spaartips.

Nibud

Al jaren is het Nibud een belangrijke partij bij het helpen om verstandig te sparen. Zij bieden diverse hulpmiddelen voor consumenten, zoals de Financiele buffer - check.

Consumentenbond

De Consumentenbond heeft een uitgebreid dossier met Spaartips. U vindt hier maar liefst 12 spaartips op een rij. De tips zijn in het kort als volgt; vergelijk actuele rente, let op de voorwaarden, vraag naar de effectieve rente, let op opnamekosten, onderhandel met de bank, houd zicht op je financiŽn, veilig sparen via internet, sparen voor iets moois, verder sparen voor iets moois, groot bedrag korte tijd opzij zetten, geld langere tijd opzij zetten en sparen voor de (klein)kinderen.

Finano

Website Finano heeft 5 tips om meer te sparen. Breng je financiŽn in kaart, de eerste acties om te sparen, verwijder verleidingen, overige handige tips en spaargeld laten groeien.

Hoogste rente

Website DeHoogsteRentes.nl biedt een vijftal spaartips. Deze zijn in het kort; weet waarom je spaart, hoe lang kan je je geld missen, is er een minimum saldo of zijn er andere voorwaarden, het accepteren van enkele beperkende voorwaarden wordt goed beloond en verdeel je geld over kredietwaardige banken.

Sparen.net

Website Sparen.net komt met een spaarplan. Het is verstandig om op tijd te beginnen met het opstellen van een spaarplan, dan heb je de langste tijd om te sparen.

Spaarrente vergelijken

Website Spaarrentevergelijken.org geeft diverse spaartips voor een hoge spaarrente.

Meer websites

Hieronder nog meer websites met informatie over sparen.
Hoogste Deposito Rente
Hoogste rente zakelijk sparen
Spaarrente hoogste

Onafhankelijke informatie

Sparentips.com geeft onafhankelijke informatie aan consumenten over het financiele product sparen.
Lees meer ...

Vragen

Tips om te sparen
Tip 1: Bepaal spaarwens
Tip 2: Bepaal spaardoel
Tip 3: Bepaal streefvermogen
Tip 4: Bepaal spaarstrategie
Tip 5: Goed spaarstrategie uitvoeren
Tip 6: Controleer spaarrente
Meer spaartips