Tips en advies voor sparen

tips sparen Wij hebben hier een aantal adviezen verzameld hoe u slim kunt sparen. Kijk hoe u met uw geld meer rente kan verdienen.

Tip 5: Voer uw spaarstrategie goed uit

Maak een keuze voor een spaarproduct voor het deel van uw vermogen dat u wilt aanwenden voor sparen. U kunt hierbij, zoals gezegd, kiezen uit verschillende mogelijkheden om te sparen. Kies het type spaarvorm dat bij u past. Dit kan een vrij opneembare spaarrekening zijn, maar ook een termijndeposito. Kies vervolgens een bank die het beste product biedt. Kijk daarbij naar de hoogte van de rente, maar ook naar de specifieke voorwaarden. Gelden er beperkingen ten aanzien van de inleg of opname? Is de rente voorwaardelijk en afhankelijk van bijvoorbeeld spaartegoed of inlegtermijn? Het Nibud heeft goede tips hoe u een spaarrekening moet kiezen. Independer heeft aan aardige keuzehulp voor het kiezen van een spaarrekening.

Vergelijken spaarrekening of deposito

Wilt u weten welke spaarrekeningen op dit moment de hoogste spaarrente bieden? Of welke spaardeposito's de hoogste depositorente voldoen? Kijk in ons overzicht van vergelijkingswebsites an spaarrekeningen of vergelijkingswebsites van spaardeposito's.

Veilig sparen

In deze tijden van economische crisis is een specifiek aandachtspunt veiligheid. Lees de tips van de Consumentenbond over veilig sparen. Kies een spaarrekening of deposito die valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Dan bent u er zeker van dat uw spaargeld goed is verzekerd.

Onafhankelijke informatie

Sparentips.com geeft onafhankelijke informatie aan consumenten over het financiele product sparen.
Lees meer ...

Vragen

Tips om te sparen
Tip 1: Bepaal spaarwens
Tip 2: Bepaal spaardoel
Tip 3: Bepaal streefvermogen
Tip 4: Bepaal spaarstrategie
Tip 5: Goed spaarstrategie uitvoeren
Tip 6: Controleer spaarrente
Meer spaartips